bootje

In mei 2012 kwam Stichting Mentorschap Amsterdam op mijn pad. Startsubsidies vanuit gemeente en overheid kwamen niet los en een cruciale vraag vanuit het toenmalige bestuur lag op tafel:

Hoe gaan we de stichting geborgd operationeel krijgen om díe Amsterdammers te bereiken met een passievolle wettelijk mentor opdat hun stem gehoord wordt?

Mijn contact met de toenmalige voorzitter Gerda Peppenster heeft gemaakt dat ik de sprong nam. Uiteraard had ik me ingelezen en her en der navraag gedaan om een goede afweging te maken. Terwijl….  het was ook een sprong.

Een sprong in een vijver waar ik wel het ondiepe wist te vinden maar nog niet wist waar ‘het diepe’ uit kon bestaan.  Met Petra Taal en Elly Wolfs maakte ik de prille start en met wat pionieren kregen we met vereende kracht ons eigen poeltje hier in Amsterdam 🙂
En wat zijn we op onze plek. Onze aanhoudende inzet en de positieve vibe maakt dat ook gemeente en zorginstellingen ons steeds vaker vinden en onze stichting en waar we voor staan serieus nemen.

Natuurlijk trokken we af en toe dit eerste vlotje recht. Dit jaar maken we met elkaar de balans op. Ik verwacht dat we januari 2018 zo’n 160 cliënten actueel vertegenwoordigen. Met inbegrip van uitstroom van cliënten door o.a. overlijden zullen we per dan zo’n 250 cliënten hebben vertegenwoordigd.
Symbolisch zijn we van het vlotje op een gracht-waardige boot terecht gekomen.
Dat betekent dat de stichting in de loop van 2018 in de basis vrij van subsidie kan gaan bestaan. Voor nu is nog een tandje bijzetten. Dus mocht je iemand als mentor kunnen aanbevelen: laat deze persoon ons contacten en de introductiecursus volgen.

Op bureau zijn dossiers in goede handen van Carin Verbeek. Met de inzet van Ellen Bremerman en Patric Filemon hebben we de intakes van nieuwe cliënten substantieel kunnen laten toenemen. EN diverse vrijwilligers zetten zich in voor informatie activiteiten en allerhande ondersteuning.

Terwijl met jouw inzet als mentor kunnen we écht varen. We zijn aanwezig in de stad en ín betrokkenheid. Hartelijk dank dat je als aankomend mentor ooit op het vlotje bent gesprongen, of wie weet was het de fase van de sloep, of wie weet ga je net starten via onze stichting.
In elk geval maken we een mooie rondvaart met elkaar!

Een mentor van stichting Mentorschap Amsterdam. Een stem die hét verschil maakt.

Heb een mooie zomer!

Jeanette