Stichting Mentorschap Amsterdam is verhuisd. Vorige week gingen we met de gehuurde bus op pad op naar Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP,  het gebouw Corvershof. Een bijzonder pand waar je beslist mBestand 14-01-17 19 54 47eer historie van wilt weten 🙂

“Mondige mensen krijgen betere zorg.”  Jeanette Krijnen, directeur van stichting Mentorschap Amsterdam, refereert aan de stelling van Kim Putters van 7 januari jl. in het NRC. “Een mentor van onze stichting is vertrouwenspersoon én komt op voor de gezondheidsbelangen van zijn cliënt. Zodra een van onze mentoren is gekoppeld aan een kwetsbare Amsterdammer verkrijgt deze direct zorgverlening die meer is toegesneden op die persoon.”

Mentorschap is een wettelijke bescherming in immateriële belangen. De rechtbank kan deze bekrachtigen wanneer iemand onvoldoende (meer) alleen zorgbelangen kan behartigen én wanneer er geen familieleden zijn die dit kunnen doen.

Waarin maakt zo’n mentor het verschil? “Een mentor is onafhankelijk en heeft alleen het belang van de cliënt voor ogen. Iemand kan bijvoorbeeld langer thuis blijven wonen of minder eenzaam zijn doordat de mentor bezoek initieert of er komt een wachtlijstplaatsing voor een écht passende vervolg woon-/zorgplek.” vertelt zij.

De stichting is afgelopen jaar met 50% gegroeid. Dat brengt een verhuizing naar de Nieuwe Herengracht 18 te Amsterdam op het historische Amstelhoven complex. Jeanette Krijnen: ”Met het hoofd koel en warm hart maken we het verschil voor zij die dit kunnen gebruiken. We zijn toe aan een volgende stap ook voor onze huidige én alle toekomstige vrijwilligers.”

Serieuze interesse? Bekijk dan de info voor de introductiecursus.

Bestand 14-01-17 19 58 132Speciale dank gaat uit naar:
– RaboBank Amsterdam voor het schenken van kantoorinventaris, Ruben van Leeuwen en Sylvia Bender.
– Onze eigen mensen die verhuizing mogelijk maakten; Willem, Rob, Menno, Ronald, Remco, Ben, Gerard en Carin.
– Het Wereldhuis voor het naar boven krijgen van de stalen archiefkasten, twee mannen uit Gambia en twee Senegal dit was een topprestatie!Bestand 29-01-17 16 29 42

Allen hartelijk dank!