Tassenmuseum Hendrikje is het enige tassenmuseum in Europa en het grootste in de wereld. De verzamelaars Hendrikje en Heinz Ivo hebben altijd tassen verzameld op kwaliteit, design, bijzondere materialen, vormen en verhalen achter de tas. De collectie wordt daarom in het binnen- en buitenland geprezen om haar veelzijdigheid en kwaliteit. In 2014 is Tassenmuseum Hendrikje door Fodor’s reiswebsite benoemd tot de top 10 beste modemusea in de wereld.

Directeur Ralph Dassen introduceert de herkomst en het bestaansrecht van het museum.

De conservator van het museum neemt ons mee langs de geschiedenis van de collectie en de recente tentoonstelling: Future bags. Zorgt hyperconnectivity er straks voor dat we geen tas meer nodig hebben? Tekeningen, video’s, materiaalonderzoek en prototypes geven een onvoorstelbare reis naar de tas van de toekomst.

Vervolgens geeft Willem de Wijs, de voorzitter van de SMA een aanzet op de Groei en ontwikkel bijeenkomst 14 juni (save the date). Hij geeft ons cijfers en schetst de behoefte en urgentie die er ligt nu en in de toekomst rondom vertegenwoordiging in onze mooie stad.

Als afsluiter worden vanaf 18.30 uur vanuit de vernieuwde keuken heerlijke hapjes en drankjes geserveerd. Kortom een feestelijke informele bijeenkomst met mooie inhoud.

Heel hartelijk dank aan álle mensen verbonden aan het Tassenmuseum voor de ontvangst én het beshcikbaar stellen van de twee vriendenkaarten.  Je kan dus altijd met je cliënt of een andere introducé dit museum bezoeken als vriend!